Borne Energie

Wat doen wij?

De energiecoöperatie BorneEnergie wil mensen in de gemeente Borne – en in de toekomst mogelijk daarbuiten – de mogelijkheid bieden om meer zelfvoorzienend te worden op het gebied van energie. Om dit te bereiken worden projecten gerealiseerd die gebruik maken van lokaal beschikbare duurzame energiebronnen. De opgewekte energie wordt geleverd aan inwoners die hebben geïnvesteerd in deze projecten.

Het eerste project BEE-One nadert de uitvoeringsfase. BEE-One is gestart om te kijken of dergelijke projecten levensvatbaar zijn. Het antwoord is “Ja”. Met de opgedane kennis en de voor het eerste project ontwikkelde organisatie en instrumenten gaat Borne Energie opschalen en meer en grotere projecten realiseren om meer mensen van lokale duurzame energie te voorzien.

In het voorjaar van 2015 gaat de eerste productielocatie lokaal opgewekte elektriciteit leveren aan inwoners van Borne die investeren in de opwek installatie. Als (een van de) eerste(n) in Nederland doet Borne Energie dit zowel zonder subsidie als met een terugverdientijd onder de tien jaar. Dit kan door de inzet van een aantal Bornenaren die hun specifieke kennis inzetten om Borne Energie.

De energiecoöperatie Borne Energie wil mensen in de gemeente Borne – en in de toekomst mogelijk daarbuiten – de mogelijkheid bieden en stimuleren om meer zelfvoorzienend te worden op het gebied van energie. Om dit te bereiken worden projecten gerealiseerd die gebruik maken van lokaal beschikbare duurzame energiebronnen. De opgewekte energie wordt geleverd aan inwoners die hebben geïnvesteerd in deze projecten.