Borne Energie

Partners

Stichting Borne Energie levert meerwaarde voor iedereen die meedoet. Dit betekent voor leden zelf opgewekte energie en voldoende rendement op de investering. Voor bewoners van Borne werken wij aan projecten voor de opwekking van groene energie. Voor de Bornse gemeenschap leidt dit tot winst die uit meer bestaat dan geld alleen.

Borne Energie levert een bijdrage aan de lokale economie en werkt waar mogelijk met lokale partijen en stimuleert en creëert hiermee lokale werkgelegenheid. Om dit te realiseren werken wij nauw samen met meerdere partijen die hun steentje bijdragen aan het bereiken van de doelstellingen van Borne Energie. Hieronder zijn onze partners en hun rol binnen Borne Energie genoemd:

Notariskantoor Kuhlmann zorgt officiële documenten en overeenkomsten die nodig zijn om de op te richten coöperaties te laten functioneren.

Energiebedrijf DVEP uit Hengelo een partij die de stroom van coöperaties afneemt en de groene stroom levert. Omdat zonnestroom niet altijd voorhanden is en er (nu nog) onvoldoende stroom wordt opgewekt om het stroomgebruik helemaal af te dekken, werkt Borne Energie samen met DVEP (De Vrije Energieproducent) voor het leveren van duurzame elektriciteit. DVEP verkoopt uitsluitend groene stroom. Leden van een productiecoöperatie zijn klant bij Qwint, een dochtermaatschappij van DVEP. Op deze manier krijgen de leden hun opgewekte zonnestroom geleverd, aangevuld met duurzame elektriciteit van DVEP.