Borne Energie

Maatregelen

Als particulier kunt u op verschillende manieren energie besparen. Door bewuster om te gaan met energie en door het nemen van een aantal simpele maatregelen kunt u al veel energie besparen. Met het verbeteren van uw woning door deze goed te isoleren en de aanschaf van een verwarmingsinstallatie met een hoog rendement bespaart u jaarlijks veel geld. Ook kunt u denken aan duurzame maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp.

Bij ‘Zelf direct besparen’ kunt u zien met welke simpele maatregelen u binnen uw woning op energie kunt besparen. Denk daarbij aan het wassen met een volle trommel op een lagere temperatuur, de aanschaf van energiezuinige apparaten en het gebruik van tochtstrips.

Onder ‘Verbeteringen aan de woning’ staan de maatregelen die u kunt nemen om uw woning te verbeteren en daarmee energie te besparen. U kunt hierbij denken aan dak-, muur-, glas- en vloerisolatie, maar ook de aanschaf van een HR-ketel.

Bij ‘duurzame maatregelen’ vindt u informatie over onder andere zonneboilers, zonnepanelen, warmtepomp, warmte-koude opslag en groene stroom.